zondag 3 juli 2011

Verschillende rijbewijzen ingenomen in regio Kennemerland

HAARLEM, 3 juli – Een 34-jarige man uit Vijfhuizen is in zijn auto om 05.00 uur op de Bakenessergracht aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,50) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.


HAARLEM, 2 juli – Op de Koudenhorn heeft de politie om 03.00 uur een 28-jarige automobilist uit Haarlem aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,85) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.



NIEUW-VENNEP, 2 juli – Een 30-jarige man uit Hoofddorp is om 15.00 uur op de Bennebroekerweg in zijn auto aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 2,18) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Uit nader onderzoek bleek tevens dat de man voor een bedrag van € 400,- aan boetes op zijn naam had staan. Omdat hij deze niet kon betalen is hij voor de duur van 8 dagen ingesloten.

44-jarige dood in huis aangetroffen

HAARLEM, 2 juli – In een woning in Schalkwijk heeft de politie om 11.00 uur een 44-jarige vrouw dood aangetroffen. Hulpverleningsdiensten zijn nog ter plaatse geweest, maar konden niets meer doen voor de vrouw die al enige tijd dood was. Voor onderzoek is de vrouw overgebracht naar het Kennemer Gasthuis in Haarlem. Daaruit bleek dat van een misdrijf geen sprake was. De exacte toedracht van het overlijden van de vrouw moet nog worden vastgesteld.