vrijdag 10 juni 2011

Aanrijding Heemsteedse dreef / lanckhorstlaan

Heemstede 10-09-2011

Rond 16.15 kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een aanrijding
met letsel op de Heemsteedse dreef nabij de lanckhorstlaan.
De bestuurster van de fiat klachten over pijn in der nek.
zij is niet mee genomen naar het ziekenhuis
De brandweer is ter plaatse geweest maar heeft niks kunnen doen.




Aanrijding Camplaan Heemstede


Heemstede 09-06-2011

Op de kruising van de Camplaan te Heemstede
is vandaag een aanrijding gebeurd tussen een auto en een fietser
de fietser is met nek en rug klachten naar het ziekenhuis overgebracht per ambulance.
De Verkeers Ongevallen Analyse of VOA onder zoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren
                                                
 


















Fietsers bekeurd voor negeren rood stoplicht

HAARLEM, 10-06-2011



Vrijdagochtend tussen 07.30 en 08.30 uur hebben politiemensen een roodlichtcontrole gehouden op de kruising van de Jansweg met de Parklaan. Veel fietsers blijken hier in de praktijk het rode verkeerslicht te negeren, wat voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen. Ook tijdens de controle bleken veel fietsers geen aandacht te schenken aan het rode verkeerslicht. Binnen een uur tijd werden er twintig fietsers bekeurd omdat zij door rood hadden gefietst.

Wegmisbruiker van de weg gehaald

De onopvallende videosurveillanten hebben woensdag het verkeer in de regio’s Kennemerland, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord gecontroleerd op onveilig en gevaarlijk rijgedrag. In Vijfhuizen werd de aandacht van de videosurveillanten getrokken door een 31-jarige Haarlemse automobilist. Deze bestuurder maakte zich schuldig aan bumperkleven, het niet aangeven van de richting en het ernstig overtreden van de maximumsnelheid. videosurveillanten besloten het rijgedrag van deze man verder te observeren. Zij hebben op de Drie Merenweg een gecorrigeerde snelheidsoverschrijding van 66 kilometer per uur gemeten. De Haarlemmer haalde een snelheid van 136 kilometer per uur. Hierop werd de man door de videosurveillanten aan de kant gezet en zij confronteerden hem met zijn onveilige rijgedrag. De man kreeg een aantal processen-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens zal hij worden aangemeld voor de EMG: de Educatieve Maatregel Gedrag. Dit is een cursus die de Haarlemmer zelf zal moeten betalen (€ 798,00). Volgt hij deze EMG niet, dan wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Voor meer informatie, zie http://www.cbr.nl/emg.pp

Politie kondigt aan streng op te treden tijdens Luilak

KENNEMERLAND, 09-06-2011


Net als eerdere jaren zal de politie in Kennemerland streng optreden tijdens de jaarlijkse viering van Luilak, dit jaar in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni. Vernielingen tijdens Luilak zijn voor veel mensen een grote bron van ergernis en daarom is het in alle gemeenten tussen vrijdagavond 10 juni 22.00 uur en zaterdagochtend 11 juni 08.00 uur (er zijn verschillen in tijden en regels per gemeente), verboden om goederen bij zich te hebben die gebruikt kunnen worden om zaken te besmeuren.Wie zich niet aan de regels houdt, kan rekenen op een bekeuring (meerderjarigen). Minderjarigen komen terecht bij Halt Kennemerland. Bij Halt Kennemerland krijgen zij een gepaste straf. Als politiemensen tijdens Luilak daadwerkelijk constateren dat er is besmeurd of vernield, dan wordt de verdachte aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hem of haar vernieling ten laste wordt gelegd. Daarnaast worden de kosten voor de uit de vernieling voortvloeiende schade op de vernieler verhaald.De politie zal tijdens de viering van de 'Luilak' een zero-tolerancebeleid voeren, er wordt niet gewaarschuwd.