vrijdag 13 mei 2011

DTMreizigers opgelet: geen treinen tussen Sloterdijk en Haarlem

HAARLEM - Het treinverkeer tussen station Amsterdam Sloterdijk en Haarlem Centraal ligt er dit hele weekend uit. Deze werkzaamheden zijn vervelend gepland, want dit weekend is er DTM in Zandvoort en dat race evenement trekt jaarlijks veel bezoekers.
,,We vinden het vervelend voor de mensen die met het openbaar vervoer naar Zandvoort willen komen, maar we hebben het geprobeerd te ondervangen’’, laat een woordvoerder van de NS weten.
Zo zijn er tussen Haarlem en Zandvoort op zondag wel extra treinen ingezet, in verband met de verwachte drukte. Voor bezoekers van DTM staat er meer informatie op de website van het circuit.

Alleen bij Formule 1 gaat het geluiddak er hier af’

ZANDVOORT/DEN HAAG - Mocht het racecircuit Zandvoort ooit de Formule 1 weer naar Nederland halen dan gelden er geen geluidbeperkingen, zei de raadsvrouw van Exploitatie Circuit Park BV donderdag bij de Raad van State.
Die behandelde het verzoek van Stichting Geluidhinder Zandvoort tegen de uitbreiding van de zogenoemde UBO-dagen van vijf naar twaalf per jaar. Op deze twaalf dagen mag het circuit veel meer herrie produceren dan op andere dagen in het jaar. ‘Die extra geluidruimte hebben we hard nodig om internationale wedstrijden te kunnen binnenhalen,’ zei een woordvoerder van het racecircuit.
Overigens schitterde de Stichting Geluidhinder donderdag tijdens de rechtszitting door afwezigheid. Staatsraad W. van Diepenbeek was verbaasd dat de bezwaarmakers, die de spoedprocedure toch hadden aangespannen, niet kwamen opdagen. Aan de andere kant stelde de staatsraad vast dat de er niet veel meer valt te procederen na een recente wijziging van de wet geluidhinder.

Honderden automobilisten van weg geplukt

HAARLEM - Honderden automobilisten in Haarlem zijn vrijdagmiddag bij een grote verkeerscontrole van de weg geplukt. Motoragenten loodsten hen naar een parkeerterrein bij het Kennemer Sportcenter, langs de Westelijke Randweg. Daar werden zij opgewacht door andere politiemensen en medewerkers van de Vreemdelingendienst, de sociale recherche en uitkeringsinstantie UWV. Een zogenoemde Automatic Number Plate Registration (ANPR)-wagen van de politie ’las’ met elektronische ogen de kentekenplaten van alle wagens die naar het parkeerterrein reden. 

Bij de politieoperatie werd ook een narcoticaspeurhond ingezet. De hond doorzocht onder meer een bestelbus met een Brits nummerbord, waarin kort daarvoor een vloeitje van een joint was gevonden. In de bus werden verder geen drugs ontdekt.

Snorfietser gewond na aanrijding




Aerdenhout, 13-05-2011


Op de Zwarteweg kwam rond 17.15 uur een snorfietser ten val na een aanrijding. Een 59-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep kwam vanaf de Zwarteweg en wilde de kruising met de Zandvoorterweg nemen. Hij zag de snorfietser aan komen rijden, maar die was afgeleid doordat deze aan het telefoneren was. De automobilist heeft nog geclaxonneerd, maar de snorfietser botste met volle snelheid op de stilstaande auto. De 17-jarige Haarlemmer kwam hierdoor ten val. De jongen is door ambulancepersoneel ter controle naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij uit voorzorg een nacht is gehouden.

Motorrijder onderuit

Haarlem, 13-05-2011



Een 37-jarige Haarlemse motorrijder ging vrijdagochtend omstreeks 10.00 uur onderuit op de Waarderweg. Hij moest uitwijken voor een automobilist die plots van rijstrook wisselde. De man kwam naar terecht en is door ambulancepersoneel met vermoedelijk een gebroken schouder en gebroken ribben vervoerd naar een ziekenhuis.