woensdag 28 september 2011

Verkeerscontrole Heemstede



HEEMSTEDE, 27 september – De politie hield dinsdagavond een verkeerscontrole op de Valkenburgerlaan waarbij bestuurders op snelheid en alcoholmisbruik werden gecontroleerd. In totaal zijn er 79 bestuurders gecontroleerd. Vier van hen bleken te snel te hebben gereden (hoogste snelheid 73 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan). Geen van hen had teveel gedronken. Er zijn drie snorfietsers bekeurd voor te hard rijden (hoogste snelheid 51 km per uur). De politie constateerde dat er tijdens deze controle opvallend veel snorfietsen harder reden dan de toegestane 25 km per uur. De agenten hebben ook nog 35 fietsers gewaarschuwd voor het rijden zonder goed werkende fietsverlichting. Vanaf 1 oktober aanstaande zal er net als voorgaande jaren intensiever gecontroleerd worden op fietsverlichting en bij het niet werken hiervan zullen er bekeuringen worden uitgeschreven

Rijbewijzen ingevorderd na forse snelheidsovertredingen

Haarlem, 27-09-2011


De politie heeft maandagmiddag bij een snelheidscontrole op de Westelijke Randweg twee rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die veel te hard reden. De bestuurders reden respectievelijk 145 en 131 km per uur terwijl 70 km per uur is toegestaan. In totaal werden er vijf boetes uitgeschreven. De controles zullen de komende tijd worden herhaald.

Bromfietser zonder rijbewijs

Hoofddorp, 27-09-2011


Tijdens surveillance zien agenten dinsdagmorgen een bromfietser op de Kruisweg over de busbaan rijden. De agenten hebben de bromfietser op de Rijkerstreek aan de kant gezet. De man, een 21-jarige Hoofddorper, bleek geen rijbewijs te hebben.


Bij nadere controle bleek de man ook nog bijna € 400,- aan openstaande boetes te moeten betalen. De boetes zijn betaald. De bromfiets waarop de man reed, gaat terug naar de tenaamgestelde van het kenteken. Het is niet duidelijk of de bromfiets van diefstal afkomstig is. De politie heeft de eigenaar ingelicht over het aantreffen van de bromfiets.

Automobiliste gewond bij aanrijding

Zwanenburg, 27-09-2011


De politie kreeg dinsdagmorgen omstreeks 08.45 uur een melding van een aanrijding met letsel op de A9 in de richting van Alkmaar. Een 54-jarige Alkmaarse botste achterop de aanhanger van een vrachtauto toen er afgeremd werd voor de file. De vrouw was na de botsing misselijk en had pijn in haar nek. Zij is door de brandweer uit haar voertuig geknipt en met de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.