zondag 5 juni 2011

Zakkenroller op het strand betrapt

ZANDVOORT, 4 juni – Op het strand van Zandvoort werd zaterdagmiddag omstreeks 13.15 uur een man aangehouden voor zakkenrollen en diefstal. De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was een agent in vrije tijd opgevallen, doordat hij telkens bukte bij tassen en een rugzak wegnam en ergens verstopte. Hierop werd de verdachte staande gehouden en overgedragen aan de mensen van de Strandpolitie. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.
De politie waarschuwt vooral geen spullen onbeheerd achter te laten, zakkenrollers en tasjesdieven zijn overal!

Politie betrapt vernielers

HEEMSTEDE, 5 juni – Een politieagent zag zaterdagnacht omstreeks 04.45 uur op de Binnenweg een drietal fietsers rijden. De agent heeft korte tijd achter de drie aangereden en zag een van hen tot twee keer toe tegen een aantal fietsen aantrappen die daardoor omvielen. Toen de jongens werden staande gehouden, verklaarde een van hen, een 17-jarige Haarlemmer, de fietsen te hebben omgetrapt. Hij bleek fors onder invloed van alcohol, bij hem werd een promillage van 1,24 gemeten. Hiervoor kreeg de jongen een proces-verbaal. Daarnaast werd zijn vader wakker gemaakt en in kennis gesteld van de actie van zijn kind.
Eerder die nacht, rond 02.00 uur, zagen agenten een beschonken fietser die veel afzetborden op de weg gooide. De 17-jarige jongen uit Zwaanshoek bleek flink onder invloed van alcohol. Bij hem werd een promillage van 1,10 geconstateerd, het dubbele van wat wettelijk maximaal is toegestaan. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen, daarnaast werden zijn ouders wakker gebeld.
De politie controleert actief op alcoholmisbruik onder jongeren die van of naar Heemstede gaan na het uitgaan. Er wordt daar met regelmaat van alles vernield door dronken jeugd.

Alcoholcontrole Heemstede: 8 drankrijders aangehouden

HEEMSTEDE, 4 en 5 juni – De verkeerspolitie heeft tijdens een alcoholcontrole op de Zandvoortselaan bij 225 bestuurders een blaastest afgenomen. De politie controleerde vanaf zaterdagavond 21.00 uur tot en met zondagnacht 01.00 uur op het rijden onder invloed van alcohol. Maar liefst 8 drankrijders werden op de Zandvoortselaan uit het verkeer gehaald en aangehouden. Onder hen bevond zich een Fransman, die na overleg met Justitie een fikse boete moest betalen. Hij kreeg tevens een tijdelijk rijverbod mee. Ook een snorfietser bevond zich onder de drankrijders: de bestuurder bleek bijna viermaal de maximale grens overschreden te hebben en zijn rijbewijs werd dan ook direct ingevorderd. Tegen alle drankrijders is proces verbaal opgemaakt.