zondag 27 november 2011

Winkeldief krijgt winkelverbod

HOOFDDORP, 25 november – In een winkel aan het Marktplein heeft de 17.30 uur een 41-jarige man uit Beverwijk aangehouden vanwege diefstal van een jas. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een winkelverbod uitgereikt.

Jeugdige inbrekers aangehouden

HOOFDDORP, 26 november – Bij de halte Spaarneziekenhuis heeft de politie in de Zuidtangent om 17.30 uur twee 16-jarige jongens aangehouden, beiden afkomstig uit Haarlem, die verdacht worden van woninginbraak. De beide jongen waren door de bewoner van een woning omstreeks 17.00 uur overlopen, en zijn snel de woning uitgevlucht. Bij de halte Overbos zijn zij vervolgens op de Zuidtangent gestapt. Beide jongens zijn overgebracht naar het bureau in verband met nader onderzoek.

Rijbewijs ingenomen ijmuiden

IJMUIDEN, 26 november – Op de Engelmundusstraat heeft de politie om 02.30 uur een 28-jarige man uit IJmuiden op zijn bromfiets aangehouden. Bij controle bleek dat de man zoveel had gedronken (alcoholpromillage: 2,32) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Rijbewijs ingenomen Heemstede

HEEMSTEDE, 27 november – Een 19-jarige man uit Haarlem is door de politie om 02.15 uur op de Cruquiusweg aangehouden vanwege rijden onder invloed. Bij controle bleek dat de man zoveel had gedronken (alcoholpromillage: 1,97) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Rijbewijs ingenomen Hoofddorp

HOOFDDORP, 27 november – Op de Deltaweg heeft de politie om 04.45 uur een 26-jarige man uit Hoofddorp in zijn auto aangehouden vanwege rijden onder invloed. Bij controle bleek dat de man zoveel had gedronken (alcoholpromillage: 1,45) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Verdachten aangehouden voor fietsendiefstal

HAARLEM, 25-11-2011


Een politieman betrapte donderdagnacht twee mensen op het stelen van een fiets. De twee, een man en een vrouw, stonden bij een fietsenrek op de Brouwerskade en haalden een fiets uit het fietsenrek. De man en vrouw waren zelf ook al op de fiets dus dit bevreemdde de agent. Toen de man en vrouw wegfietsten hadden zij een derde fiets tussen hun in. De agent sprak hen aan en vrijwel direct gaven ze aan dat ze de onafgesloten fiets hadden weggenomen. De twee, Haarlemmers van 19 en 23 jaar oud, zijn vervolgens aangehouden. De fiets is in beslag genomen.

Verdachten aangehouden voor fietsendiefstal, eigenaar gezocht

HAARLEM, 25-11-2011


Politiemensen zagen donderdagnacht tijdens surveillance in de Tetterodestraat een busje met een buitenlands kenteken rijden, waarvan de achterklep open stond. Vanuit de bus stak een damesfiets met kinderzitje, de fiets bleek op slot. Toen de agenten de inzittenden aanspraken, hadden zij een vaag verhaal, dat zij de fiets voor een vergoeding vervoerden. De agenten vertrouwden het verhaal niet en de twee zijn aangehouden. De mannen, Haarlemmers van 27 en 37 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie is op zoek naar de eigenaresse van de fiets. Het gaat om een damesfiets van het merk Gazelle met een kinderzitje voorop. De eventuele eigenaresse kan zich melden bij de politie in Haarlem, via 0900-8844.

Vrouw overleden na aanrijding

HEEMSTEDE, 25-11-2011


Donderdagmiddag rond 13.15 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een trein. De aanrijding vond plaats bij de spoorwegovergang gelegen aan de kruising Leidsevaartweg en Boekenrodenweg. De bestuurster van de auto, een 72-jarige vrouw uit Bennebroek, is als gevolg van de aanrijding helaas overleden. Ook haar hond die in de auto zat heeft de aanrijding niet overleefd. De vrouw is ten tijde van het oversteken van de onbewaakte spoorwegovergang mogelijk verblind geweest door de laaghangende zon. Door de aanrijding is het treinverkeer enkele uren ontregeld geweest. Inzittenden van de trein zijn verder vervoerd met een bus. Aan getuigen van de aanrijding en nabestaanden van de Bennebroekse is Slachtofferhulp aangeboden.