vrijdag 20 mei 2011

Politiehelikopter boven Haarlem en Heemstede opzoek naar vermiste 75-jarige vrouw

Haarlem – De politie is vrijdagavond een grote zoekactie gestart wegens de vermissing van een 75-jarige vrouw. De vrouw werd sinds half twee in de middag vermist bij het verpleeghuis Zuiderhout. Rond acht uur ‘s avonds werd er de hulp ingeroepen van een politiehelikopter om mee te zoeken. Rond half negen werd de vrouw gevonden in de tuin van het verpleeghuis.
Ambulancebroeders hebben de vrouw met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere controle.

Met 111 kilometer per uur door 50 km gebied

OVERVEEN, 20-05-2011


Een 25-jarige automobilist uit Amsterdam heeft donderdagavond even na 20.30 uur zijn rijbewijs in moeten leveren nadat hij met 111 kilometer per uur over de Zeeweg had gereden. Hier is de maximumsnelheid 50 kilometer per uur en op het moment dat de Amsterdammer langsraadse, werd er een lasercontrole gehouden. De politie heeft de man aan de kant van de weg gezet, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tijdens de controle passeerden in totaal ruim 460 weggebruikers de controle, 29 van hen reden te hard.

Politie waarschuwt voor slinkse zakkenrollers

KENNEMERLAND, 20-05-2011



De politie heeft de afgelopen twee weken een aantal aangiftes binnengekregen van zakkenrollerij waarbij op dezelde manier gewerkt wordt. Meestal oudere slachtoffers worden benaderd door een persoon met de mededeling of het zojuist gevonden 5 euro biljet van hen is. Hierop ontstaat er een situatie waarbij het slachtoffer het biljet in ontvangst neemt en het moment dat de zakkenroller zich toch bedenkt en het biljet terugvraagt. Op dat moment wordt geprobeerd om een greep in de portemonnee te doen om een bankpas te stelen. De politie heeft twee aangiftes binnengekregen van een dergelijke (poging) zakkenrollerij uit Haarlemmermeer en eentje uit Zandvoort. Hier wordt onderzoek naar gedaan. De politie wil mensen die benaderd worden door iemand met een dergelijke smoes vragen contact op te nemen met de politie. Maak mensen in uw omgeving daarnaast alert.

Inbraak winkel

HOOFDFORP, 20-05-2011


In de nacht van donderdag op vrijdag is er rond 01.50 uur ingebroken bij een telefoniewinkel aan de Kruisweg. Nadat het inbraakalarm was afgegaan, gingen meerdere politiemensen naar de locatie. Daar bleek dat er een inbraak was gepleegd door een raam te forceren. De politie is een onderzoek gestart en komt daarom graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben. Heeft u iets gezien of gehoord van de inbraak, of heeft u op een ander moment verdachte personen zien rondhangen bij het pand? Neem dan contact op met de politie in Hoofddorp via het telefoonnummer 0900-8844.

Ravage op de rijbaan

BENNEBROEK, 20-05-2011


In de nacht van donderdag op vrijdag is het rond 04.00 uur enige tijd een ravage geweest op de Rijksstraatweg. Een auto is daar in botsing gekomen met een bushaltepaal en een lantaarnpaal. De zwaarbeschadigde auto is ongeveer 100 meter verderop achtergelaten door de bestuurder. Een andere automobilist reed vervolgens over de lantaarnpaal heen, die over de weg lag. Zijn auto raakte hierbij beschadigd. Beide voertuigen zijn afgesleept en de politie is daarna een zoektocht begonnen naar de bestuurder die er vandoor gegaan is. Waarschijnlijk heeft deze persoon zijn of haar reis ter voet voortgezet. De politie is bezig met een onderzoek, maar komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben op de Rijksstraatweg rond 04.00 uur. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Bennebroek via het telefoonnummer 0900-8844.