dinsdag 28 juni 2011

Gaslekkage bij voormalig VMBO school LJC2-Oost Haarlem

Haarlem - Dinsdagavond even voor zeven uur werd de beroepsploeg van brandweerpost Haarlem-Oost gealarmeerd voor een gaslekkage in de voormalige VMBO school LJC2-Oost in Schalkwijk.

Het pand staat al geruime tijd leeg. Deze school, samen met nog een aantal scholen in Haarlem zijn samen gegaan naar één gebouw en die staat langs de Schipholweg.

Er werd een sterke gaslucht waargenomen, waarop de brandweer een onderzoek is gestart. Hierbij werd een gaslek gevonden in de aula. Deze is gedicht, samen met de hoofdgasleiding.

Na de eerste werkzaamheden van de brandweer, kwam Liander al ter plaatse om het overige werk op te lossen.

Uit de eerste onderzoeken is gebleken dat mogelijk koperdieven hierbij een rol hebben gespeeld, aldus de wijkagent. Daarnaast staat de aula inmiddels onder water. Ook dit is mogelijk door dezelfde koperdieven veroorzaakt.

De politie zal de komende tijd dit pand extra in de gaten houden.

Bron brandweer haarlem oost

Rijbewijs inleveren na 59 km te hard

Haarlem, 28-06-2011

De politie heeft dinsdagmorgen 28 juni bij een lasercontrole op de Westelijke Randweg  richting Haarlem, een bestuurder aan de kant gezet die 59 km te hard reed. De man reed met een snelheid van 129 km per uur terwijl 70 km per uur toegestaan is. De automobilist, een 37-jarige man uit Assendelft, kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Boetes bij snelheidscontrole

Haarlem, 28-06-2011


De politie hield dinsdagmorgen een snelheidscontrole op de Verspronckweg. Tussen 09.15 uur en 10.45 uur reden 754 bestuurders voorbij de radarauto. Hiervan reden er 66 harder dan de toegestane 50 km per uur. De hoogste snelheid was 80 km per uur. De betrokken bestuurders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Man aangehouden met stroomstootwapen

Haarlem, 28-06-2011


Een alerte getuige meldde maandagavond 27 juni dat in de Bakkerstraat vier personen liepen waarvan er één een stroomstootwapen bij zich had. De agenten zagen het groepje in de Bakkerstraat staan. Één van de mannen liet het stroomstootwapen zien en werd aangehouden. De man, een 43-jarige Haarlemmer, is aangehouden en verhoord. Het wapen is in beslag genomen. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Verwacht noodweer noopt NS tot aanpassingen

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen voeren dinsdag vanaf het middaguur een aangepaste dienstregeling in.

De NS doet dat na overleg met meteorologische diensten die waarschuwen voor noodweer. Dat liet een woordvoerster van de spoorwegen maandagavond weten.
De tropische hitte van dinsdag zal naar verwachting worden verdreven door onweer, zware windstoten en forse hagelbuien.
''Hierdoor zullen treinen langzamer moeten rijden, waardoor de dienstregeling wordt verstoord. Passagiers zullen rekening moeten houden met vertragingen en extra overstappen'', aldus de woordvoerster.
Ze adviseert treinreizigers 's ochtends te kijken op www.ns.nl voor de meest recente vertrektijden. Op de website van de NS stond maandagavond al de tekst: onstuimig weer verwacht.