dinsdag 15 februari 2011

Wapens aangetroffen

HOOFDDORP, 15-02-2011


De politie kreeg maandagochtend een melding binnen dat er een tas met daarin wapens was gevonden in het water van de recreatieplas Toolenburg. Een medewerker van de gemeente had tijdens werkzaamheden in het water deze vondst gedaan en schakelde de politie in. Het is onbekend hoe lang de tas in het water gelegen heeft. De politie onderzoekt of de herkomst van de wapens te achterhalen is. Mensen die gezien hebben dat er een tas in in het water gegooid werd, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp via het telefoonnummer 0900-8844.

Videosurveillance: met 193 km/uur en 201 km/uur over de A9

De videosurveillanten van Zaanstreek-Waterland en Kennemerland hebben tussen 14:00 en 22:00 uur het verkeer gecontroleerd op veilig rijgedrag. Door de videosurveillanten werden hierbij meerdere automobilisten aan de kant gezet die niet handsfree aan het telefoneren waren; al deze bestuurders kregen hun bekeuring mee. Ook werden meerdere hardrijders aan de kant gezet die de beelden van hun eigen rijgedrag konden nazien. Hieronder de meest opvallende zaken:
- Een 35-jarige automobiliste uit Heemskerk werd door de videosurveillanten aan de kant gezet, omdat zij met een gemiddelde snelheid reed van 107 km/uur op de N208, waar een maximum snelheid geldt van 70 km/uur. Zij kreeg hiervoor proces verbaal. Tijdens de staandehouding bleek dat de vrouw nog een boetebedrag had openstaan. Na betaling hiervan, kon zij haar weg vervolgen.
- Op de A9 werd een auto met belgisch kenteken aan de kant gezet, omdat de bestuurder 193 km/uur had gereden, waar maximaal 90 km/uur is toegestaan. Het rijbewijs van deze bestuurder is direct ingevorderd en de bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau.
- Ter hoogte van Lijnden werd een bestuuder aan de kant gezet die met een snelheid van 201 km/uur over de A9 scheurde. De bestuurder, een 24-jarige Zwitser werd door de videosurveillanten aan de kant gezet; zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.
Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staandegehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opname-apparatuur. In de regio's Zaanstreek-Waterland, Kennemerland en Noord-Holland Noord wordt door de videosurveillanten nauw met elkaar samengewerkt, om de verkeersveiligheid te verhogen.

Videobeelden schietpartij Dr. Schaepmanstraat in Opsporing Verzocht


Dinsdagavond 15 februari wordt er in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de schietpartij met dodelijke afloop aan de Dr. Schaepmanstraat in Haarlem, op vrijdagmiddag 3 december. Een 52-jarige inwoner van Zandvoort kwam hierbij om het leven. Een beveiligingscamera van een naastgelegen gebouw heeft het hele incident vastgelegd. Hierop zijn het slachtoffer en meerdere verdachten te zien. Met het tonen van videobeelden van vlak voor het schietincident, hoopt de politie achter de identiteit van de verdachten te komen.De beelden staan na de uitzending ook op het YouTube-kanaal van Politie Kennemerland.
http://www.youtube.com/kennemerlandpolitie
Eerder werd onderstaand persbericht over deze zaak verstuurd:
Politie onderzoekt schietincident
HAARLEM, 3 december – De politie is vrijdagmiddag een onderzoek gestart naar aanleiding van de melding dat zich een schietpartij had voorgedaan aan de Dr Schaepmanstraat. Ter plekke troffen de agenten een zwaar gewonde man aan, die korte tijd later aan zijn verwondingen bezweek. De politie vermoedt dat hij als gevolg van schotwonden is overleden. Op de Papentorenvest werd door de politie een verdachte auto aangetroffen, onderzoek moet uitwijzen of de auto te maken heeft met het incident.De politie is een Team Grootschalige Opsporing gestart, dat de zaak in onderzoek heeft. Mensen die getuige zijn geweest van het incident of anderszins informatie hebben die de politie kan helpen in haar onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.