woensdag 15 juni 2011

Brandstichting bij het SEIN in de Cruquius.(UPDATE, verdachte aangehouden)

CRUQUIUS, 14 juni – Dinsdagmiddag moest de brandweer uitrukken naar een binnenbrandmelding op het SEIN in de Cruquius. Achter op het terrein staan enkele lege paviljoens, die in de loop van de tijd plaats moeten maken voor nieuwbouw. Er was geprobeerd om het pand in de brand te steken, door snel ingrijpen van de beveiliging van SEIN, is voorkomen dat het pand in vlammen opging. De brandweer heeft het bluswerk gecontroleerd. Op 15 maart ging er ook een leegstand pand in vlammen op, klik hier voor het artikel.
Later op de dag zijn nog diverse pogingen tot brandstichting op het terrein van SEIN gedaan. De politie heeft een forensisch onderzoek ingesteld. De politie komt graag in contact met getuigen die de politie informatie kunnen geven wat tot opheldering van deze zaak kan leiden. Burgers die informatie hebben kunnen bellen met de politie in Hoofddorp via 0900-8844.
Woensdagmiddag heeft de beveiliging van SEIN een verdacht persoon aangehouden, die zich binnen een met hekken afgesloten terrein bevond. De verdachte kon geen reden geven waarom hij zich binnen de hekken begaf. De verdachte is overgedragen aan de politie.

Twee rijbewijzen ingevorderd op de Zeeweg

Overveen, 15-06-2011 • De verkeerspolitie heeft dinsdagmorgen 14 juni op de Zeeweg het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige Zaandammer.


De Zaandammer reed even na 11.00 uur met een snelheid van 158 km/uur over het deel waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Hij passeerde met deze hoge snelheid de radarapparatuur van de politie, waarop een motoragent achter hem aan ging. De man werd staandegehouden en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Na de meetcorrectie werd een proces-verbaal tegen hem opgemaakt van 153 km/uur. De politie controleert regelmatig de snelheid van weggebruikers op de Zeeweg.
Rond 12.00 uur werd op de Zeeweg het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige Belg. De man reed met zijn auto bijna de dubbele maximaal toegestane snelheid en hij trok hierdoor direct de aandacht van een motoragent van de verkeerspolitie. De man bleek na een meting een snelheidsoverschrijding van 79 km/uur te hebben. De motoragent wist de hardrijder te achterhalen en hem veilig aan de kant te brengen. Het rijbewijs van de Belg werd direct ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs wordt doorgezonden naar justitie.

Mannen aangehouden voor bedreiging

Haarlem, 15-06-2011


De politie kreeg dinsdagavond 14 juni omstreeks 22.25 uur een melding dat een man in het Kenaupark bedreigd zou zijn met een mes. De agenten hebben direct een onderzoek ingesteld en troffen op het station twee mannen aan die voldeden aan het signalement. Het tweetal, een 18-jarige Amsterdammer en een 19-jarige Haarlemmer, is aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden na gooien glas vanaf galerij

Haarlem, 15-06-2011


De politie kreeg dinsdagmiddag 14 juni een melding dat een man vanaf een galerij van een flat in de Thomas Morestraat glas naar beneden had gegooid naar kinderen die op het plein aan het spelen waren. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt. De politie trof het glas aan op het plein. De agenten hebben de man, een 40-jarige Haarlemmer, in de Thomas Morestraat aangehouden voor poging zware mishandeling. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Getuigen gezocht brandstichting zonneschermen


Cruquius, 15-06-2011


De politie kreeg dinsdagmiddag 14 juni tot twee keer binnen een uur de melding van in brand staande zonneschermen aan twee leegstaande panden aan de Spieringweg. De politie gaat uit van brandstichting en heeft een forensisch onderzoek ingesteld. De politie komt graag in contact met getuigen die de politie informatie kunnen geven wat tot opheldering van deze zaak kan leiden. Burgers die informatie hebben kunnen bellen met de politie in Hoofddorp via 0900-8844.