dinsdag 29 maart 2011

Snelheidscontrole

Overveen, 29-03-2011


De politie hield maandagavond 28 maart een snelheidscontrole met de lasergun op de Zeeweg. Tussen 19.00 uur en 22.00 uur reden er tien bestuurders te hard. De hoogste snelheid was 95 km per uur. Er is daarbij ook nog bekeurd voor het niet tonen van een rijbewijs, getinte ramen en het niet dragen van de autogordel. De controles worden de komende tijd regelmatig herhaald op deze locatie.

Scholieren aangehouden na ‘examenstunt’

Heemstede, 29-03-2011


De politie heeft dinsdagmiddag 29 maart rond 13.00 uur na diverse telefoontjes van verontruste buurtbewoners zes scholieren aangehouden. Het zestal was bij wijze van ‘examenstunt’ met, naar later bleek, imitatiewapens in een busje gezien. De zes jongens maakten deel uit van een grotere groep scholieren. De agenten hebben vijf verdachten op de Industrieweg aangehouden en de zesde op de Kerklaan. De verdachten, drie jongens van 17 en drie van 18 jaar oud worden momenteel verhoord. Hierna zullen zij overgedragen worden aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser gewond na aanrijding

HAARLEM, 28-03-2011


Maandagmiddag even voor 12.30 uur is een 31-jariger IJmuidenaar op een bromfiets gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen. Dit gebeurde op het kruispunt van de Verspronckweg met de Santpoorterstraat. De vrachtwagen, bestuurd door een 23-jarige Ilpendammer, was daar in botsing gekomen met de bromfietser. De IJmuidenaar kwam hierbij ten val en raakte gewond aan zijn voet en scheenbeen. Hij is door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd om zich te laten behandelen aan zijn verwondingen. De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Onopvallende motorsurveillance: automobilist raakt rijbewijs kwijt.

HAARLEMMERMEER, 28-03-2011



HAARLEMMERMEER, 27 maart - Een motorrijder van politie heeft zondagmiddag tussen 14:30 en 18:30 uur met een onopvallende surveillancemotor het verkeer gecontroleerd op veilig rijgedrag. Meerdere automobilisten werden door de politieman aan de kant gezet omdat zij gevaarlijk rijgedrag vertoonden. Op de Driemerenweg (N205) werden drie hardrijders aan de kant gezet, omdat zij een overschrijding hadden van resp. 40 km/uur, 49 km/uur en 59 km/uur. De 34-jarige automobilist die 59 km/uur meer reed dan de maximaal toegestane snelheid, moest hierdoor zijn rijbewijs inleveren. Bij een overschrijding van 50 km/uur of meer wordt door de politie het rijbewijs ingevorderd. De politie controleert regelmatig op de N205 omdat hier veel ongevallen plaatsvinden omdàt er te hard wordt gereden. Met deze controles wil de politie een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid.

Onopvallende videosurveillance: veel hardrijders aan de kant gezet op de A9

KENNEMERLAND, 28-03-2011



KENNEMERLAND, 27 maart - De verkeerspolitie heeft met de onopvallende videosurveillance-auto het verkeer gecontroleerd op ongevalslocaties in de regio. Tussen 14:30 en 22.00 uur werden extreme hardrijders door de videosurveillanten aan de kant gezet en werden de hardrijders in de gelegenheid gesteld om de videobeelden van hun eigen rijgedrag na te zien. Op de N205 werden twee motorrijders aan de kant gezet omdat zij de maxium toegestane snelheid overschreden met ruim 40 km/uur. Op de A9 trok -ter hoogte van de wegwerkzaamheden- een automobilist de aandacht van de videosurveillanten, omdat hij de max. toegestane snelheid overschreed met ruim 30 km/uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De videosurveillanten hebben op de A9 nog meerdere hardrijders aan de kant gezet en bekeurd; alle betrokkenen kregen de beelden van hun eigen weggedrag te zien. Een bestuurder die 154 km/uur bleek hierbij eveneens geen gordel te dragen, ook hiervoor werd hij bekeurd. Een motorrijder raakte in de avonduren zijn rijbewijs kwijt: hij reed 178 km/uur over de A9, waar maximaal 120 km/uur is toegestaan. De videosurveillanten vorderden direct zijn rijbewijs in.
De videosurveillanten controleren regelmatig het verkeer op de A9.