maandag 11 juli 2011

Aanhouding na brand


Maandagmiddag rond 13.20 uur kwam er een melding binnen van een brand in een schuur aan het Henk van Turnhoutpad. Op de locatie zijn een aantal hennepplanten aangetroffen. Niemand raakte gewond. Een 62-jarige Haarlemmer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan wordt nog onderzocht.

Snelheidscontrole Vijfhuizen

VIJFHUIZEN, 11 juli - Maandagochtend tussen 08.30 en 12.00 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden aan de Drie Merenweg. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur, maar deze wordt vaak overschreden. De Drie Merenweg staat bekend als zogenoemde ongevalslocatie. Dit wil zeggen dat er op deze weg vaak ongelukken gebeuren omdat weggebruikers er te hard rijden. Ook tijdens de controle werd de maximale snelheid flink overschreden. Een weggebruiker passeerde de controle met 140 kilometer per uur. In totaal werden er ruim 1400 passanten gecontroleerd. Van hen reden ruim 135 weggebruikers te hard.

Snelheidscontrole Heemstede

HEEMSTEDE, 11 juli - Maandagochtend tussen 09.30 en 11.30 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden aan de Herenweg. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur, maar deze wordt vaak overschreden. Om het aantal verkeersslachtoffers terug te kunnen dringen, is het van groot belang dat weggebruikers zich aan deze maximale snelheid houden. Tijdens de controle passeerden er ruim 990 weggebruikers de controle. Ruim 115 reden er te hard. De hoogstgemeten snelheid was 74 kilometer per uur.

Brandstichting



HAARLEM, 11-07-2011

Rond 22.45 uur kwam er een melding binnen van een brand bij de Lichtfabriek aan het Lichtfabriekplein. Op de locatie troffen politiemensen een brandende bank aan die buiten aan de achterkant van het pand stond. De brandweer was ter plaatse om de brand te blussen. Niemand raakte gewond. De politie is op zoek naar getuigen en mensen die meer informatie hebben over de brand, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijdingen op de A4

HOOFDDORP, 11-07-2011


Zondagmiddag rond 17.10 uur zijn twee auto’s met elkaar in botsing gekomen op de A4. Een 35-jarige Amsterdammer kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een 54-jarige man uit Harderwijk. De auto van de Harderwijker is hierbij over de kop geslapen. De inzittende van deze auto, een 57-jarige Harderwijkse, raakte hierbij zeer ernstig gewond aan haar hand. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurder uit Harderwijk bleek, na het afnemen van een blaastest, onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.