donderdag 27 oktober 2011

Hillegom - Vrouw overleden na aanrijding met vrachtwagen

Hillegom, 25-10-2011 • Een 81-jarige vrouw uit Hillegom is op maandagavond 24 oktober overleden aan haar verwondingen die zij had opgelopen na een aanrijding met een vrachtwagen.

Het ongeval vond plaats op maandag 24 oktober rond 10.15 uur op het kruispunt Olympiaweg met de Leidsestraat. De 81-jarige vrouw fietste over de Leidsestraat en wilde op een gegeven moment linksaf de Olympiaweg op. Een vrachtwagen stond voor het stoplicht te wachten en volgens getuigen trok hij op toen hij groen licht had. De vrouw liep toen met haar fiets aan haar hand voor de vrachtwagen langs. Er ontstond een aanrijding. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en het onderzoek naar de toedracht van het ongeval duurt nog voort. 


Politie controleert op verlichting

HAARLEM, 27-10-2011


Nu het weer later licht en vroeger donker wordt, is het voor de verkeersveiligheid van groot belang dat alle weggebruikers de weg op gaan met goedwerkende verlichting. De politie zal de komende tijd met regelmaat controles uitvoeren. Dit gebeurde ook woensdagavond rond 18.00 uur aan de Oudeweg. Hier werden vijf bekeuringen uitgedeeld aan vier fietsers en aan de bestuurder van een bromfiets. De politie roept fietsers en bromfietsers voor hun eigen veiligheid op om voor goedwerkende verlichting te zorgen.

Auto’s gestolen: voorkom 'hengelen'

SPAARNDAM, 27-10-2011



De afgelopen dagen zijn er drie auto's gestolen in Spaarndam, nadat de autosleutels door middel van 'hengelen' via de brievenbus werden weggenomen.
De politie adviseert mensen alle kostbare bezittingen en dus ook autosleutels uit het zicht te houden. Begin oktober werden autobezitters in Getsewoud (Nieuw-Vennep) ook al slachtoffer van deze 'hengelmethode'. De sleutels hangen, in het zicht, binnen het bereik van de brievenbus en worden door handige ‘hengelaars’ weggenomen. Vaak zitten ook huissleutels aan de autosleutels, waardoor er ook simpel toegang verkregen werd tot de woning. Meerdere auto’s zijn weggenomen als gevolg van deze methode.

De politie waarschuwt de sleutels uit het zicht te bewaren. Wees u er goed van bewust dat een handige dief via een brievenbus flinke toeren uit kan halen. Uiteraard wil de politie het graag weten als bewoners mensen langere tijd bij een deur zien staan. Dit kan mogelijk een dief zijn. Mochten mensen dit soort figuren zien of de zaak niet vertrouwen, dan kunnen zij de politie bellen. Onthoudt u daarbij specifieke kenmerken van de mogelijke verdachten. Contact met de politie kan via 0900-8844, als het feit al gebeurd is. Als de persoon er nog staat, dan mag u hiervoor 112 bellen.

Twee auto’s gestolen, politie zoekt getuigen Spaarndam

Spaarndam, 26-10-2011



De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de diefstal van twee auto’s die geparkeerd stonden bij een  huis aan de Cornelis Visserstraat. De diefstal moet zijn gepleegd tussen dinsdagavond 22.30  en woensdagochtend 06.00 uur. Mogelijk zijn de autosleutels verkregen door middel van ‘hengelen’.
De politie waarschuwt sleutels niet in de buurt van de deur te bewaren, handige dieven weten soms via de brievenbus de sleutels naar buiten te hengelen, waardoor bijvoorbeeld auto’s eenvoudig mee te nemen zijn. Ook komt het voor dat op deze manier de sleutels tot de woning verkregen worden, waarna er wordt ingebroken.
Mensen die iets gezien hebben wat mogelijk verband houdt met deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Jongen beroofd Haarlem

Haarlem, 26-10-2011



De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving dinsdagnacht tussen 01.45  en 02.00 uur. Het 20-jarige Haarlemse slachtoffer liep op het Korte Spaarne toen hij werd tegengehouden door drie jongemannen. De Haarlemmer moest meelopen met het drietal en in de Spaarnwouderstraat hebben ze hem beroofd van onder meer een Iphone. Vervolgens gooide een van de drie een autoruit in, waarna ze er vandoor gingen. Agenten zijn direct na de melding met meerdere eenheden in de buurt gaan zoeken naar het drietal en troffen drie jongens die aan het signalement voldeden aan in de Beresteynstraat/Teylerstraat. De drie gingen er bij het zien van de politie vandoor. Twee van hen zijn in de richting van de Zuidpoldersestraat, een derde is een binnentuin van een wooncomplex aan de Amsterdamsevaart ingerend. Hier is onder meer met een politiehond gezocht naar hem, maar hij werd niet aangetroffen. Wel werd de gestolen Iphone gevonden, deze is retour gegaan naar de Haarlemmer.
Er is een summier signalement bekend van de drie berovers:
Dader 1
Tussen de 14 en 17 jaar
1.65-1.70 m lang
Licht getint
Smal postuur
Gemillimeterd zwart haar
Trainingsbroek

Dader 2
Tussen de 17 en 19 jaar
1.70 -  1.75 m lang
Iets langer zwart haar
Dikke wenkbrauwen
Normaal postuur
Donkere kleding

Dader 3
Tussen de 17 en 20 jaar
1.80 en 1.85 m lang
Gemillimeterd zwart haar
Rond hoofd
Slank postuur
Licht gekleurd jasje
Handtas

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het incident of mogelijk weten waar de drie op dit moment verblijven. Mensen kunnen contact opnemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

Auto in de brand Haarlem

Haarlem, 26-10-2011



Dinsdagavond omstreeks 22.45 uur is een geparkeerdstaande auto aan de Nieuwe Gracht flink beschadigd geraakt als gevolg van brand. De brandweer kon voorkomen dat de brand op naast de auto geparkeerde auto’s oversloeg.
Het vermoeden bestaat dat de auto als gevolg van brandstichting in brand is gevlogen. Mensen die getuige zijn geweest of mogelijk in de uren voor de brand iets bijzonders hebben gezien in de omgeving wat mogelijk verband kan houden met dit incident worden verzocht zich te melden bij de politie in Haarlem, via 0900-8844.

Verdachten aangehouden voor illegaal vuurwerk

HAARLEM, SANTPOORT-ZUID, HOOFDDORP, WIJK AAN ZEE, 26-10-2011



De politie Kennemerland heeft na onderzoek in Haarlem-Schalkwijk, Santpoort-Zuid, Hoofddorp en Wijk aan Zee verdachten aangehouden wegens het bezit van zwaar illegaal vuurwerk. In totaal werd bij 5 verdachten ruim 150 kilogram in beslag genomen. Het vuurwerk lag opgeslagen in woningen en garagboxen.
Het vuurwerk is afkomstig uit het buitenland en voldoet niet aan de Nederlandse eisen. Het gaat voornamelijk om zwaar knalvuurwerk, dat qua kracht gelijk staat aan een handgranaat. Elk jaar worden met dit vuurwerk ergerlijke vernielingen gepleegd en de kans op lichamelijk letsel is bij het tot ontsteking brengen bijzonder groot. Een ander deel betreft professioneel siervuurwerk, dat alleen door gecertificeerde gebruikers tot ontbranding mag worden gebracht. Vanwege de bijzondere gevaren aan dit vuurwerk, is het bezit daarvan en en de handel erin verboden. Bijkomend gevaar is dat opslag van dit vuurwerk nooit volgens de veiligheidsvoorschriften plaatsvindt en daardoor een gevaar vormt voor de leefomgeving. De opsporing en vervolging van deze vuurwerkdelicten heeft voor justitie en politie dan ook landelijke prioriteit. De straffen op het bezit en handel in vuurwerk variĆ«ren van hoge geldboetes tot het opleggen van hechtenis.
Heeft u informatie over opslag, handel en bezit van illegaal vuurwerk? Meld u dit dan bij de politie, via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.