vrijdag 30 september 2011

Politie houdt grote controle

Schalkwijk, 30-09-2011

De politie heeft donderdag van 15.30 tot 22.00 uur op verschillende locaties (verkeers-)controles gehouden. De controle richtte zich op verkeersgedrag en  technische staat van de voertuigen. Maar er werd ook gekeken of voertuigen als gestolen te boek stonden. Bestuurders en inzittenden werden ook gecontroleerd op het mogelijk gesignaleerd staan. Alle voertuigen werden van binnen gecontroleerd op verdovende middelen, wapens en mogelijk gestolen goederen.
De locaties waar gecontroleerd werd waren: Europaweg/Schipholweg, Noordschalkwijkerweg/Buitenrusterbrug, Amerikaweg, Boerhaavelaan, Vijfhuizerweggetje en de Europaweg/Schouwbroekerweg. Aan de controle werkten tientallen politiemensen mee, waaronder motoragenten, bikers en een verdovende middelen speurhond.
In totaal zijn zo’n 600 mensen staande gehouden en gecontroleerd. Er zijn tientallen bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten. Drie personen hadden nog boetes open staan, twee betaalden ter plekke, een persoon werd aangehouden. Daarnaast werd een auto buiten gebruik gesteld. Enkele zakjes met softdrugs zijn in beslag genomen. Ook werd een leeg busje traangas in beslag genomen.
Bij de controle op de Schouwbroekerweg onttrok een auto met daarin drie personen zich aan de controle. De automobilist volgde in eerste instantie op aanwijzen de motoragent, maar ging er via de Laan van Parijs vandoor. Daar kwam de auto niet verder en ging de bestuurder er te voet vandoor. Hij bleek nog tien dagen hechtenis open te hebben staan. De agenten hebben naar hem gezocht, vooralsnog is hij nog niet aangehouden. Bij de locatie Boerhaavelaan troffen de agenten een verdachte aan in een auto, die in Belgie gezocht wordt voor ontvoering. De 24-jarige Haarlemmer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten.

Politie heeft handen vol aan dreigtweets

(Novum) - De politie heeft het druk met jongeren die via Twitter dreigen hun school op te blazen of docenten te vermoorden. Twitter, Hyves, MSN en andere internetdiensten zorgen voor een uitbreiding van het werkgebied.


"En er is niet een ander deel afgevallen", zegt een woordvoerder van de Raad van Korpschefs.
De laatste maanden is het aantal rechercheonderzoeken naar de bedreigingen toegenomen, maar exacte cijfers zijn er niet. De politie is volgens de zegsman al langer bezig met de nieuwe expertise die internet is.
Een gespecialiseerd team met de naam Digikids houdt sites als Hyves en Habbo, maar ook MSN en Twitter in de gaten. Het team werkt ook aan nieuwe werkinstructies voor agenten, zodat die weten hoe ze met internetbedreigingen en dergelijke moeten omgaan.

Ouders

Ouders en scholen worden opgeroepen te helpen bij het voorkomen van dreigtweets. Zij moeten jongeren duidelijk maken dat bedreigingen ernstige gevolgen hebben. "Het gaat om je verstand te gebruiken. Ouders en scholen moeten daarop letten en hun kinderen begeleiden. Er moet niet worden afgewacht tot de politie optreedt."
Walter Welting van politiebond ANPV liet vrijdag in het AD weten dat alle berichten serieus moeten worden genomen. "Natuurlijk zullen er loze dreigementen tussen dit soort berichten zitten, maar je kunt nu eenmaal niets uitsluiten. Er hoeft maar een gek tussen te zitten."

Ruim 50 tips na landelijk opsporingsbericht

Haarlem, 29-09-2011

Na het landelijk opsporingsbericht, dat woensdagavond na verschillende nieuwsuitzendingen is uitgezonden, zijn bij de politie Kennemerland ruim 50 tips binnengekomen. De 28-jarige Haarlemmer werd donderdag rond het middag uur door een agent aangehouden, die hem herkende. De Haarlemmer was ten tijde van zijn aanhouding in het bezit van een steekwapen, dit is in beslag genomen. De aanhouding verliep rustig.
De Haarlemmer wordt door de politie verdacht van een zware mishandeling dinsdagnacht, waarbij hij zijn vader had verwond. De vader was door ambulancepersoneel vervoerd naar een ziekenhuis ter behandeling. Dinsdagnacht is, onder meer met behulp van een helikopter gezocht naar de man, maar deze werd niet aangetroffen.
Gezien de zeer verwarde toestand van de Haarlemmer en het feit dat hij verdachte was van het geweldsincident werd woensdag besloten landelijke pers te zoeken om hem zo snel mogelijk te kunnen aanhouden.

Verkeerscontrole Heemstede


Heemstede, 29-09-2011  Politiemensen hielden donderdagochtend tussen 08.30 en 12.00 uur op de Herenweg een verkeerscontrole gericht op snelheid. Van de 2000 passanten reden er 150 harder dan de daar maximaal toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. Alle betrokkenen kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.

Politie zoekt getuigen na woninginbraak


Hoofddorp, 29-09-2011

Tussen donderdagochtend 08.00 en 10.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Legmeerstraat. De bewoners lagen boven te slapen toen de inbrekers zich toegang verschaften via een bovenlichtje. Uit de woning werden diverse goederen waaronder laptops weggenomen. Ook is een auto met een frans kenteken gestolen. Ook is het slot van de deur van de schuur vernield. Mogelijk heeft/hebben de inbreker(s) zich toegang tot de achtertuin verschaft via omliggende tuinen. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Ook mensen die in de afgelopen dagen, achteraf gezien, iest hebben gezien wat mogelijk verband houdt met de inbraak worden verzocht zich te melden bij de politie in Hoofddorp, via 0900-8844.