maandag 24 oktober 2011

Verdachte met valse kentekenplaten aangehouden

AERDENHOUT, 24-10-2011


Een 20 jarige automobilist uit Utrecht trok zondagmiddag rond 17.15 uur de aandacht van surveillerende politiemensen door met zijn auto sterk van snelheid te wisselen aan de Zandvoorterweg ter hoogte van Aerdenhout. Hij reed het ene moment heel langzaam, het andere bijzonder hard. Door drukte in het verkeer verdween de auto uit het zicht van de agenten, maar toen zij de auto enkele ogenblikken later zonder inzittenden geparkeerd aantroffen aan het Wagermakerspad, keken ze uit naar de Utrechter. Het kenteken was inmiddels nagetrokken door de agenten en deze bleek niet overeen te komen met het voertuig. Toen de Utrechter naar de auto kwam lopen en de agenten zag, verklaarde hij in eerste instantie dat hij niet met de auto was. Hij was echter in het bezit van de bijbehorende autosleutel. De Utrechter bleek een volledige ontzegging van zijn rijbewijs te hebben. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader verhoor.

Autobrand Haarlem

HAARLEM, 24-10-2011


In de nacht van zondag op maandag kwam er rond 00.40 uur een melding binnen van een autobrand aan de Indischestraat. Politie en brandweer gingen naar de locatie, waarna de brand werd geblust. De auto brandde volledig uit en ook een auto die geparkeerd stond voor het brandende voertuig liep lichte schroeischade op. Omdat brandstichting op dit moment niet wordt uitgesloten, is de politie benieuwd of er mensen zijn die mogelijk iets gezien of gehoord hebben rond het tijdstip van de brand. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Raam vernield in Haarlem

HAARLEM, 24-10-2011


Maandagochtend werd er melding gemaakt bij de politie van het feit dat er een ruit vernield was van een school aan de Noormannenstraat. Het raam is vermoedelijk vernield met een steen, aangezien deze onder het raam lag. De vernieling heeft ergens tussen zaterdag 12.00 uur en maandagochtend 08.30 uur plaatsgevonden. De politie is benieuwd of er mensen zijn die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van de vernieling. Ook informatie van rondhangende personen bij de school kan relevant zijn. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding met letsel kruisweg- N201 Cruquiusdijk

Cruquius 24-10-2011

Rond half 4 kwam de melden van een aanrijding met letsel
op de N201 - kruisweg.
Het ging om een kopstaart botsing
Waarbij 1 iemand gewond is geraakt
het slachtoffer is het onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.
Tijdens het ongeval heeft de politie het verkeer omgeleid via de dijk richting Bennebroek en de andere kant op
richting Vijfhuizen.
Door het ongeval ontstond der een lange file op de N201.





Aanrijding Olympiaweg/Leidsestraat Hillegom

Hillegom 24-10-2011

Vanmorgen rond half elf kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen.
Een vrouw is onder een vrachtwagen gekomen en zwaargewond geraakt. De brandweer heeft de vrouw onder de vrachtwagen vandaan gehaald waarna zij naar het ziekenhuis is vervoerd. Er was ook een Traumahelikopter was opgeroepen maar die hoefde niet ter plaatse te komen.
De VOA doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De weg was tijdens het ongeval geheel afgesloten vooral het verkeer.






Achtervolging met helikopter op A27

HOUTEN - De bestuurder van de auto die er in de nacht van zondag op maandag tijdens een routinecontrole bij een benzinestation aan de A27 bij Nieuwegein met volle vaart vandoor ging, keerde meerdere malen en reed tegen het verkeer in.


De politieman die de papieren van de auto met Frans kenteken wilde controleren, heeft op de wagen geschoten. Op het moment dat de agent half in de auto zat, gaf de bestuurder vol gas. De politieman trok zijn wapen en schoot om de bestuurder tot stoppen te dwingen.
Dat zei een woordvoerder van de politie in Utrecht maandag. De auto met Frans kenteken reed gedurende een uur met forse snelheid tussen Utrecht en Gorinchem heen en weer, achtervolgd door politiemensen van verschillende korpsen.
Niet alleen over de A27, maar ook over de A2 en de A12. De bestuurder keerde niet alleen op de snelweg, maar nam ook allerlei af- en opritten. Uiteindelijk kon de politie de auto bij Houten top stoppen dwingen. De twee inzittenden zijn opgepakt.

Pakketjes

Onderweg gooiden de inzittenden een aantal pakketjes uit de auto. De politie heeft die gevonden, maar de woordvoerder kon nog niet zeggen wat erin zit.
Op de momenten dat de bestuurder ging spookrijden, volgde de politie de auto aan de 'goede' kant van de weg. De inzet van een helikopter hielp bij de achtervolging. Die zette de auto in het licht, waarna de bestuurder omstreeks half vijf bij Houten tot stoppen kon worden gedwongen.